Pět vlastností čisté bavlněné stuhy

Čas vydání: 2020-09-18 18:19:44  Hity: 17

1. Hygroskopičnost: bavlněná stuha má dobrou hygroskopičnost. Za normálních podmínek může páska absorbovat vodu z okolní atmosféry a její obsah vlhkosti je 8–10%. Proto kontaktuje lidskou pokožku a způsobuje, že se lidé cítí měkcí, ale ne tuhý. Pokud se vlhkost popruhu zvýší a okolní teplota je vysoká, obsah vody v pásu se odpaří a rozptýlí, takže bude zachována vodní bilance popruhu a lidé se budou cítit pohodlně.

2. Zadržování vlhkosti: protože bavlněná páska je špatným vodičem tepla a elektřiny, je koeficient tepelné vodivosti velmi nízký a protože bavlněná páska sama o sobě má výhody pórovitosti a vysoké pružnosti, může se mezi nimi akumulovat velké množství vzduchu pásky a vzduch je špatný vodič tepla a elektřiny. Čistá bavlněná páska má proto dobrou retenci vlhkosti a díky ní se lidé při používání čisté bavlněné pásky cítí teplo.

3. Hygiena: bavlněná stuha je přírodní vlákno, její hlavní složkou je celulóza a malé množství voskových látek, látek obsahujících dusík a pektinu. Páska z čisté bavlny byla zkontrolována a procvičena v mnoha aspektech. Při kontaktu s pokožkou nemá žádné podráždění a nepříznivý účinek. Pro lidské tělo je dobré ho nosit po dlouhou dobu.

4. Tepelná odolnost: tepelná odolnost čisté bavlněné pásky je dobrá. Pokud je teplota nižší než 110 ° C, voda na pásu se odpaří a vlákno se nepoškodí. Proto použití, praní, tisk a barvení pásky z čisté bavlny nemají žádný vliv na pásku při pokojové teplotě, což zvyšuje odolnost pásky z čisté bavlny k praní a opotřebení.

5. Odolnost proti alkáliím: bavlněná stuha má větší odolnost vůči alkáliím a páska se v alkalickém roztoku nepoškodí. Tato vlastnost přispívá k praní, dezinfekci a odstranění nečistot po nošení. Současně lze stužku z čisté bavlny barvit, tisknout a zpracovávat tak, aby vzniklo více nových odrůd stužky.

zmkm-800_800.jpg

Předchozí: Použitý materiál a materiálov...

další: Klasifikace produktů stuhy